Over mij

Kruiden nemen spelenderwijs al meer ruimte in mijn leven in. Ik vind het heerlijk om kruidenworkshops te geven, onder andere bij Hortus Alkmaar en sta regelmatig op markten met zelfgemaakte olie en zalf. Ook kom ik bij mensen thuis om vrijgezellenfeestjes of vriendinnenuitjes met een kruiden- kookworkshop of we maken verzorgingsproducten met natuurlijke middelen. En je bent van harte welkom om eens mee te lopen met een kruidenwandeling in de Rekerhout te Alkmaar.

Bij alle workshops gebruik ik alleen puur natuurlijke middelen, hieronder vallen de biologische geteelde kruiden en ook de basisstoffen voor bijvoorbeeld zalf en natuurlijke verzorgingsproducten, zoals scrub, body-butter, deodorant, tandpoeder of badzout.

Bij mijn workshops krijg je veel informatie en praktische tips voor thuis. We maken tijdens iedere workshop een zalf, hoestsiroop of bijvoorbeeld een verkoudheidsbalsem voor kinderen. Vragen? Die zijn altijd welkom.

Wie ik ben?

Marieke Kraakman, geboren in 1961. Ik woon al bijna m’n hele leven in Alkmaar. Mijn 2 kinderen, een dochter en een zoon zijn inmiddels mooie volwassenen. Sinds november 2015 ben ik de trotse oma van Linde.

Mijn hele werkzame leven in het teken staat van natuur, gezondheid en (natuurlijk) genezen. Geen toeval, want hier ligt mijn passie en dan vooral bij wat mensen beweegt en welke keuzes zij maken. 

  • 2011 Oprichting ErZijn
  • 2012 Start meditatielessen ErZijn
  • 2013 Drogisten diploma 
  • 2014 Start opleiding Kruidengeneeskunde bij ‘Het Kruidenrijk’
  • 2016 Kruidenworkshops bij Hortus Alkmaar
  • 2016 Diploma Ademcoach 
  • 2017 Bedrijfsnaam ErZijn vervangen door Madelief-Kruiden & Gezond Leven
Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over mijn diensten of cursussen?

Neem contact op